Jahodové muffiny s bílou čokoládou

Tyhle byly pro dcerku k narozeninám do školky :)
Rozpis je na jednu dávku tedy cca 24 kousků. My je upekly ze dvou dávek, aby byly pro všechny děti, obě paní učitelky, paní kuchařku i paní uklízečku a i pro muže/tátu ke svačině do práce.

Potřebujeme:
400 g celozrnné mouky
200 g třtinového cukru
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
2 vejce
1 plechovka jahodového kompotu (410 g)
100 ml oleje
100 g bílé čokolády
čerstvé jahody
bílá poleva
cukrové zdobení

A takhle na to:
Mouku smícháme s cukrem, s kypřícím práškem a se solí.
Jahodový kompot rozmixujeme a spolu se šťávou z kompotu, s vejci a s olejem přidáme k mouce a dobře promícháme. Pokud by těsto bylo příliš husté, přidáme trochu mléka.
Bílou čokoládu nasekáme na kousky, jahody nakrájíme na menší kousky (pokud jsou malé, můžeme nechat vcelku).
Dala jsem jahody i dovnitř muffinů, byly ale trochu mokřejší, protože samozřejmě pustily šťávu. Pokud vám to nevadí, budete potřebovat cca 250 g čerstvých jahod. Pokud je tam nechcete, stačí jeden kousek jahody na jeden muffin - nahoru na ozdobu.
Do košíčků dáme lžíci těsta, dáme na to pár kousků bílé čokolády a 1 - 2 kousky jahody, navrch dáme další lžíci těsta a opět jeden kousek jahody.
Upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Po vychladnutí je ozdobíme bílou polevou a cukrovým zdobením a máme hotovo. Dobrou chuť!

Komentáře