Velikonoční nádivka/hlavička

Velikonoce si nedovedu představit bez mazance, beránka a nádivky :)
Mazanec už máme tady: Velikonoční mazanec, beránka si dáme zítra a dnes tedy tu nádivku ;)

Potřebujeme:
1/2 kg uzeného masa
1/2 kg vepřového bůčku
10 vajec
10 rohlíků
200 ml vývaru z uzeného
100 g čerstvých kopřiv
2 stroužky česneku
sůl
pepř
muškátový oříšek

A takhle na to:
Uzené maso uvaříme doměkka, bůček upečeme (nebo uvaříme také, ale pečený mě v tom přijde lepší).
Vychladlé maso nakrájíme na kostičky. 
Rohlíky také nakrájíme na kostičky. Kopřivy (pokud nemáme, můžeme nahradit pažitkou a petrželkou) opláchneme v horké vodě a nasekáme na kousky. 
Vejce rozšleháme spolu s vychladlým vývarem, přelijeme tím rohlíky, přidáme nakrájené maso, kopřivy a přidáme prolisovaný česnek a koření. 
Důkladně promícháme, dáme do vymazané zapékací mísy nebo pekáčku a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C.


Komentáře