Podmáslové trojhránky s česnekem

Ukradený recept odsud: www.brydova.cz
Už jsem je pekla mockrát a vždy se sní rychlostí blesku, tak mi tu taky nesmí chybět :)
Je to skvělá večeře nebo slané pohoštění pro hosty.

Na těsto potřebujeme:
500 g hladké mouky
1 lžička soli
1 sáček sušeného droždí
60 ml oleje
300 ml podmáslí (lze nahradit i kefírem nebo jogurtem s trochou mléka)

Na náplň potřebujeme:
100 g másla
5 stroužků česneku

Pokud nemáte rádi česnek, můžete těsto potřít/posypat sýrem, přidat olivy, sušená rajčata apod. Jde to naplnit prakticky čímkoliv slaným, jen se samozřejmě může stát, že ten sýr vyteče trochu ven, ale nám to nikdy nevadilo ;)

A takhle na to:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto. 
V původním receptu je klasické droždí a trocha cukru, ale já ho nepoužívám - takže pokud chcete použít klasické droždí, nechte vzejít kvásek, pak udělejte těsto atd. - však to znáte ;)
Těsto necháme vykynout.

Máslo pokojové teploty nakrájíme na plátky, česnek oloupeme a prolisujeme a smícháme spolu s máslem. Máslo nedoporučuji rozpouštět, vyteklo by ven.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě až tři části, každou část rozválíme, potřeme česnekovým máslem a zamotáme jako závin. Na koncích závin spojíme prsty, položíme na plech vyložený pečícím papírem a nožem rozdělíme závin na trojúhelníky.
Necháme na plechu ještě cca půl hodiny dokynout, poté potřeme slanou vodou, posypeme semínky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.


Komentáře