Slaný jáhlový nákyp se zeleninou a s žampiony

Chcete uvařit rychlý a zdravý oběd? Příprava zabere velmi málo času ;)

Potřebujeme:
1 sáček jáhel
4 velké mrkve
1/2 dýně hokaido
250 g čerstvého špenátu
250 g žampiónů
1 cibule
3 vejce
sůl
česnek
majoránka
80 - 100 g parmezánu

A takhle na to:
Cibuli nakrájíme na kolečka, žampióny na kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, dýni oloupeme, vyjmeme semena a nakrájíme na menší kostičky. Špenát nasekáme na kousky. Jáhly uvaříme podle návodu a necháme velmi dobře okapat zbylou vodu.
Cibuli osmažíme a přidáme žampióny a orestujeme je. Špenát podusíme a ochutíme česnekem.
Zvlášť podusíme mrkev a když lehce změkne, přidáme dýni a dusíme do měkka.

Jáhly smícháme s vejci, se solí, s majoránkou, se žampióny, se špenátem a s mrkví a s dýní. Směs dáme do zapékací misky a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C. Před dopečením posypeme strouhaným parmezánem, necháme ještě chvíli zapéct a můžeme podávat.

Komentáře

  1. Určitě zkusím, Pytlík jáhel tu mám už dlouho a nevím co s ním ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat