Jablečný štrúdl z vloček

Nemáte listové těsto, nechce se vám ho dělat a chcete štrúdl ve zdravější variantě?
Tak pojďme na to! ;)

Rozpis je na dvě šišky štrúdlu, protože podle mě se nevyplatí dělat jen jedna...
Potřebujeme:
500 g ovesných vloček
200 ml vody
500 g bílého jogurtu
5 - 6 lžic medu
3 jablka
1 - 2 lžičky skořice

Pokud byste měli řídký jogurt, dejte menší množství vody; já použila jogurt, ve kterém by zůstala stát lžíce, kdybych ji tam zapíchla ;)

A takhle na to:
Vločky smícháme s vodou, přidáme jogurt a med. Vznikne nám hustá kaše. Ochutnejte, jestli je to pro vás s uvedeným množstvím medu dost sladké a případně si přidejte.
Jablka okrájíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a v misce smícháme se skořicí.
Na plech dáme pečící papír, na něj lžící klademe těsto z vloček. Jedna čtvrtina těsta nám udělá základ pro jednu šišku, druhá čtvrtina udělá základ pro druhou šišku. Na ně poklademe jablka a ta zakryjeme zbývajícím těstem.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C.


Komentáře