Zdravím Vás v roce 2024!
Tento blog strašně dlouho spal... Asi jste si všimli, že? 😁
Překvapivě pro mě sem ale stále někdo chodí, i když žádné příspěvky ani recepty nepřibývají, tak pokud to nejsou jen spameři, kteří by rádi v komentářích přidávali odkazy na hambaté stránky, pokusím se to tady trochu rozhýbat, aby bylo co sledovat 😉
Od posledního příspěvku v roce 2018 se toho hodně změnilo. Blog jsem založila na rodičovské dovolené, kdy jsem měla potřebu se nějak realizovat a usnul přesně ve chvíli, kdy jsem se vracela do práce. V zásadě když se ohlédnu zpět na staré příspěvky, moc pyšná na ně nejsem - jsou tu jen recepty, některé ani nejsou správně vyladěné a popsané, ale i to zkusím postupně a časem napravit.
Takže co se za těch pět let událo?
Upekla jsem spousty chlebů. Některé krásně nazdobené, některé obyčejné, pšenično-žitné, žitné, se semínky, s dýní, s olivami, s ořechy, se sušenými rajčaty, s kakaem...
Kváskový chleba je moje láska a velká záliba 💖
Zúčastnila jsem se dvou cukrářských maratonů a dvou pekařských - to je akce konaná on-line od Julie Alexovičové a jejího Top Cake Studio, což pro mě bylo hodně rozvojové a doporučuji všem, kteří chtějí získávat nové zkušenosti a zároveň nemají moc možností jezdit po kurzech.
Kromě toho jsem pekla spoustu koláčů, koblih, řezů i zákusků - kdykoliv je příležitost, ráda vytvořím něco, co potěší cukruchtivé strávníky... 😇
Navázala jsem spolupráci s
Vanilkovnou, která prodává pravou madagaskarskou vanilku. Pokud byste u nich chtěli nakoupit, použijte v objednávce kód VERA10 a budete mít nákup o 10% levnější 😍
Další milou spolupráci máme s
Kolda Coffee - tahle firma pěstuje výběrovou kávu v Tanzánii, na farmě kávová zrna zpracuje a pak vozí sem do Čech, upraží, zabalí a nachystá pro Vaše potěšení. Jejich káva je opravdu skvělá a chystáme pro Vás společně v tomto roce recepty s jejich kávou, ibiškem a cascarou (kávový čaj). Sledujte jejich sociální sítě -
Instagram Kolda Coffee a
Facebook Kolda Coffee, ať Vám nic neuteče! 👀
Kromě potravin plných sacharidů a cukrů jsem tvořila taky spoustu zeleninových jídel, pravidelně nakládala pickles a fermentovala zeleninu... To jen abyste neměli pocit, že jsme živi jen chlebem a cukrem 😂
Pravidelně pro naše děti peču narozeninové dorty, což je tedy vcelku také trochu maratón, protože slaví v dubnu, v květnu a v červnu... Navíc se občas ozve někdo z přátel, jestli bych neupekla pro ně. Upřímně se moc nekamarádím s marcipánem a s potahovými hmotami, ale jinak jsem blázen, který se pustí do spousty věcí. Ne vždy vyjde všechno podle představ, ale vždy z toho zatím vyšel jedlý produkt.
Nejvíc pyšná jsem na Island cake - tedy dort, který vypadá jako ostrov v moři. Ten jsem dělala na přání prostřední dcerky vloni k narozeninám. Tady samozřejmě zafungovalo štěstí prvního pokusu a zatím tedy neplánuji jeho opakování, protože to byla šílená práce rozfázovaná do několika dnů...
Pokud byste toho rádi viděli více, můžete mě také sledovat na sociálních sítích - stejnojmenná facebooková stránka k blogu
Pořád se neco peče!, můžete také sledovat můj osobní
Facebook a/nebo
Instagram 😏
Bude-li Vás to tady bavit, budu ráda, když mi napíšete! 😊😊
Komentáře
Okomentovat