Tento recept vznikl ve spolupráci s Kolda Coffee.
Teď už dost řečí a pojďme na recept a postup:
Chtěli jsme milovníkům kávy zprostředkovat jednoduchý recept, který zvládne každý a přitom bude tak dobrý, jako zákusek z luxusní cukrárny 💗
Velkou výhodou je, že se jedná o nepečený dezert, takže nemusíte zapínat troubu, je to rychle hotové; jen doporučujeme pro dokonalé pochutnání před konzumací dezert vychladit.
Než se pustíme do samotného dezertu, doporučujeme použít opravdu kvalitní suroviny 👆
V základu jsou pekanové ořechy a karamelové sušenky. Ořechy před přidáváním do dezertu ochutnejte, ať máte jistotu, že nejsou žluklé - takto zkažené ořechy by Vám samozřejmě zničily celý dezert.
Do sýrové vrstvy kupte krémový sýr. Já osobně nejraději používám sýr Philadelphia, ten má jemnou delikátní chuť a je na dezerty tohoto typu skvělý. Dá se nahradit krémovými sýry, které najdete pod privátními značkami supermarketů; mám vyzkoušený např. krémový sýr z Lidlu a není špatný.
Určitě nedoporučuji nahrazovat sýr do cheescaku tvarohem, tvarohovým sýrem typu Lučina nebo žervé - z toho pak nebude cheescake, ale tvarohový dezert 😉
Na ozdobu budete potřebovat ovoce a čokoládu. Ovoce můžete použít jakékoliv - my jsme použili maliny a borůvky, ale samozřejmě přizpůsobte dezert Vaší chuti a možnostem v obchodě nebo sklizni na zahradě. Vyzkoušeli jsme dezert s granátovým jablkem a tato kombinace byla také výtečná 👌
Čokoládu kupte kvalitní s vysokým obsahem kakaa - výborně doplní jemnou chuť sýru a sladkého ovoce, nejlepší je čokoláda se 70% kakaa nebo klidně více 😋
Čokoládu kupte kvalitní s vysokým obsahem kakaa - výborně doplní jemnou chuť sýru a sladkého ovoce, nejlepší je čokoláda se 70% kakaa nebo klidně více 😋
Teď už dost řečí a pojďme na recept a postup:
Sušenková vrstva:
200 g karamelových sušenek, 70 g pekanových ořechů, cca 200 ml kávy
- sušenky a ořechy rozdrťte ve stolním mixéru nebo ve foodprocesoru, směs rozdělte do 6 skleniček a každou porci zvlhčete cca 2 lžícemi espressa
Sýrová vrstva:
200 g vychlazené smetany 33%, 65 g moučkového cukru, 40 ml vychlazeného silného espressa, 400 g krémového sýru (např. Philadelphia)
- cukr prosejte přes síto, v robotu nebo ručním mixérem vyšlehejte šlehačku a přidejte cukr a kávu; společně opět vyšlehejte a nakonec přidejte krémový sýr - ten už jen zlehka mixérem zamíchejte do směsi
Na ozdobu:
hořká čokoláda a ovoce
- ozdobte nasekanou kvalitní čokoládou a ovocem a nechte alespoň dvě hodiny vychladit
K dezertu nezapomeňte podávat Vaši oblíbenou kávu! 😘
Budete-li dezert připravovat, neváhejte svůj výtvor vyfotit a označit nás na sociálních sítích Pořád se něco peče, FB Kolda Coffee nebo IG Kolda Coffee.
Komentáře
Okomentovat