Zázvor... Kousek podivného kořene, který má úžasnou léčivou sílu.
Kromě čaje nebo různých sirupů na kašel a nachlazení si z něj můžeme upéct tyhle dobré sušenky :-)
Jsou bez lepku a bez cukru, takže můžeme mlsat plnými hrstmi...
Potřebujeme:
120 g másla
4 lžíce medu
250 g celozrnné pohankové mouky
1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
1 kávová lžička jedlé sody
A jdeme na to:
Kromě čaje nebo různých sirupů na kašel a nachlazení si z něj můžeme upéct tyhle dobré sušenky :-)
Jsou bez lepku a bez cukru, takže můžeme mlsat plnými hrstmi...
Potřebujeme:
120 g másla
4 lžíce medu
250 g celozrnné pohankové mouky
1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
1 kávová lžička jedlé sody
A jdeme na to:
Máslo rozpustíme v kastrůlku, přidáme med a promícháme. Směs necháme vychladnout.
Do mísy prosejeme mouku se sodou, přimícháme zázvor a přidáme vychladlé máslo s medem.
Vypracujeme v hladké těsto, rozválíme na silnější placku a vykrajujeme sušenky.
Upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Hotové sušenky necháme vychladnout a uložíme. Potřebují odležet v chladu - nejméně 14 dní. Já je chodím postupně testovat a po troškách ujídám...
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat