Pečená krůtí prsa ve slanině

Dnes si dáme něco pro masožravce, ať se mi tu nepřesladíte ;-)

Krůtí maso je vhodné pro rychlou a snadnou přípravu jídel a také je velmi zdravé, protože obsahuje málo tuků a hodně bílkovin.

My si dnes upečeme prsa ve slanině s voňavým tymiánem...

Potřebujeme:
cca 1 kg krůtích prsou vcelku
200 g slaniny
3 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
5 stroužků česneku
hrst tymiánu
sůl
mletý pepř
2 středně velké cibule

A pojďme na to:
V misce smícháme balzamikový ocet a olivový olej. Přidáme rozmačkaný česnek, trochu soli a trochu pepře a hrst tymiánu a dobře promícháme.
Tymián je nejlepší čerstvý, ale sušený také skvěle poslouží. Ten čerstvý nasekáme nadrobno, sušený rozemneme v dlaních.

Takto připravenou marinádou potřeme maso ze všech stran; trochu marinády si necháme stranou.
Prsa obalíme slaninou. Doporučuji v obchodě vybrat slaninu s co nejdelšími plátky. A pokud jsou plátky kratší, připevníme je pevnou nití nebo kuchyňským provázkem.

Do pekáčku nasypeme oloupanou a na osminky nakrájenou cibuli, na ni položíme maso a pomažeme zbytkem marinády, můžeme navrch posypat ještě trochou tymiánu.
Pečeme zhruba hodinu a půl ve vyhřáté troubě na 200°C, v případě potřeby podléváme trochou vody.

Jako příloha se výborně hodí brambory v jakékoliv podobě.
Dobrou chuť!


Komentáře