Když je víkend nebo svátek a nemusíme nikam pospíchat, lelkujeme doma dlouho v pyžamu a užíváme si den sladce už od rána... :)
Tak tady je jeden tip na sladký start do nového dne a rovnou ve dvou variantách.
Tak tady je jeden tip na sladký start do nového dne a rovnou ve dvou variantách.
První je velmi hříšná a kalorická - s máslem.
Druhá varianta je z rýžové mouky se zakysanou smetanou. Zdravější, bez lepku a méně kalorická. Rýžovou mouku jsem si hodně oblíbila, dá se použít téměř na cokoliv a ani ti největší mlsouni zpravidla nepoznají rozdíl s moukou pšeničnou ;)
Potřebujeme:
250 g hladké mouky
250 ml mléka
125 g másla
4 lžíce cukru
4 vejce
1/2 balíčku kypřícího prášku
Měkké máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Rozehřejeme vaflovač, který před prvním použitím potřeme olejem a poté už lžící nebo naběračkou nalijeme do vaflovače těsto a pečeme.
Vafle z rýžové mouky
Potřebujeme:
300 g rýžové mouky
250 ml mléka
200 g zakysané smetany
50 g medu
3 vejce
1/2 balíčku kypřícího prášku
Smícháme žloutky s medem a se zakysanou smetanou. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
Rozehřejeme vaflovač, který před prvním použitím potřeme olejem a poté už lžící nebo naběračkou nalijeme do vaflovače těsto a pečeme.
Hotové vafle pomažeme marmeládou, polijeme sirupem nebo posypeme skořicovým cukrem a vychutnáváme :)
Přeji krásný start do nového dne a dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat