Vafle

Když je víkend nebo svátek a nemusíme nikam pospíchat, lelkujeme doma dlouho v pyžamu a užíváme si den sladce už od rána... :)

Tak tady je jeden tip na sladký start do nového dne a rovnou ve dvou variantách.
První je velmi hříšná a kalorická - s máslem.
Druhá varianta je z rýžové mouky se zakysanou smetanou. Zdravější, bez lepku a méně kalorická. Rýžovou mouku jsem si hodně oblíbila, dá se použít téměř na cokoliv a ani ti největší mlsouni zpravidla nepoznají rozdíl s moukou pšeničnou ;)


Máslové vafle

Potřebujeme:
250 g hladké mouky
250 ml mléka
125 g másla
4 lžíce cukru
4 vejce
1/2 balíčku kypřícího prášku

Měkké máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme sníh z bílků. 
Rozehřejeme vaflovač, který před prvním použitím potřeme olejem a poté už lžící nebo naběračkou nalijeme do vaflovače těsto a pečeme.

Vafle z rýžové mouky

Potřebujeme:
300 g rýžové mouky
250 ml mléka
200 g zakysané smetany
50 g medu
3 vejce
1/2 balíčku kypřícího prášku

Smícháme žloutky s medem a se zakysanou smetanou. Postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Nakonec vmícháme sníh z bílků. 
Rozehřejeme vaflovač, který před prvním použitím potřeme olejem a poté už lžící nebo naběračkou nalijeme do vaflovače těsto a pečeme.

Hotové vafle pomažeme marmeládou, polijeme sirupem nebo posypeme skořicovým cukrem a vychutnáváme :)

Přeji krásný start do nového dne a dobrou chuť!

Komentáře