Miluju kokos a čokoládu, takže toto je podle mě naprosto božská kombinace. A ještě ve dvou variantách... Zkoušela jsem něco podobného dělat jako velký koláč, ale to se neosvědčilo - náplň ve formě velkého koláče špatně tuhne a při porcování nedrží tvar. Ale ve formě na tartaletky je to podle mě senzace. A velmi roztomilá :)
Bez lepku, doslazováno medem. Rozpis je na 6 tartaletek.
Na těsto potřebujeme:
200 g strouhaného kokosu
50 g rýžové mouky (lze nahradit i kokosovou nebo mandlovou moukou)
50 g medu
50 g kokosového oleje (nebo másla)
2 bílky
3 lžíce mléka
1 lžíce karobu (kakaa)
2 lžíce mléka
Na tmavou náplň potřebujeme:
200 ml kokosového mléka
100 g tmavé čokolády
1 lžíce medu (uberte či přidejte podle vlastní chuti)
1 kávová lžička mandlového aroma
Na světlou náplň potřebujeme:
200 ml kokosového mléka
100 g bílé čokolády
1 kávová lžička mandlového aroma
do světlé náplně už žádné sladidlo nepřidávám; bílá čokoláda spolu s kokosovým mlékem už mi přijde sladká dost - ochutnejte a udělejte sladké podle svého ;)
A jdeme na to:
Kokos, mouku, med, rozehřátý kokosový olej, bílky a mléko smícháme v těsto, které by se nemělo rozpadat. Záleží ovšem dost na tom, jak jemný/hrubý kokos použijeme. Takže v případě rozpadavosti hmoty je možné přidat ještě kokosový olej nebo mléko.
Hmotu rozdělíme na dvě poloviny, a do jedné přidáme karob a trochu mléka a opět dobře promícháme.
Těsto namačkáme do formiček na tartaletky, vytvarujeme okraje a upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C. Trvá to 10 - 15 minut. Upečené tartaletky necháme vychladnout.
U náplní je postup naprosto stejný - jen je samozřejmě rozdělíme na světlou a tmavou:
Kokosové mléko rozehřejeme, přidáme nalámanou čokoládu, med a mandlové aroma. Když se všechna čokoláda rozpustí, rozdělíme náplň do upečených tartaletek - světlou náplň dáme do tmavých tartaletek, tmavou náplň do bílých tartaletek. Posypeme je strouhanou čokoládou nebo kokosem a necháme přes noc v chladu ztuhnout.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat