Jablečný nepečený dort

Tuhle klasiku jistě znáte, ne? ;)

Potřebujeme:
1 kg očištěných jablek
4 lžíce medu
2 lžíce citrónové šťávy
2 vanilkové pudinky
1 balík piškotů

šlehačka nebo zakysaná smetana na ozdobu

A jdeme na to:
Očištěná jablka nakrájíme na kousky, podlijeme trochou vody, přidáme citrónovou šťávu a uvaříme do měkka. Vanilkové pudinky rozmícháme v 300 ml vody, přilijeme k rozvařeným jablkům, osladíme medem (množství upravte podle toho, jak sladká/kyselá jablka máte) a směs do zhoustnutí povaříme. Necháme trochu vychladnout.

Na dno i boky dortové formy rozložíme piškoty a nalijeme na ně půlku jablečné hmoty. Poklademe opět piškoty a pokryjeme druhou polovinou hmoty. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.

Před servírováním přidáme kopeček šlehačky nebo zakysané smetany.
Dobrou chuť!

Komentáře