Bublanina s ovocem

Co by to bylo za léto bez bublaniny s čerstvým ovocem?

Potřebujeme:
4 vejce
5 lžic horké vody
200 g cukru
200 gramů polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
čerstvé ovoce

A jdeme na to:
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do hustého sněhu a zašleháme do něj zhruba třetinu cukru.
Žloutky zalijeme horkou vodou a ušleháme je do pěny. Přidáme dvě třetiny cukru a šleháme, až pěna přechází v hustší krém. A poté přidáváme po lžících mouku, do které jsme prosáli prášek do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh-
Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a uhladíme, posypeme ovocem a upečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.

Než poklademe ovoce na těsto, necháme ho po omytí dobře okapat a obalíme ho v hrubé mouce - tím ho vysušíme, těsto nezvlhne a ovoce neklesne až ke dnu.

Komentáře