Kdykoliv smažím tyhle koblihy, vzpomenu si na babičku :-) Protože tento recept mám od ní. Vždy, když je chystala, dělala je z šíleně veliké dávky a obalovala je v moučkovém cukru. Byly sladké jako cecek, ale všichni jsme je milovali...
Dávám do nich celozrnnou pšeničnou mouku, přijdou mi díky ní voňavější, ale v původním receptu je bílá polohrubá, takže klidně použijte tu.
Potřebujeme:
250 g měkkého tvarohu
4 vejce
4 lžíce mléka
200 g mouky
kypřící prášek do pečiva
špetka soli
lžička vanilkového extraktu (nebo 1 vanilkový cukr)
marmeláda
moučkový cukr na posypání
A jdeme na to:
Dávám do nich celozrnnou pšeničnou mouku, přijdou mi díky ní voňavější, ale v původním receptu je bílá polohrubá, takže klidně použijte tu.
Potřebujeme:
250 g měkkého tvarohu
4 vejce
4 lžíce mléka
200 g mouky
kypřící prášek do pečiva
špetka soli
lžička vanilkového extraktu (nebo 1 vanilkový cukr)
marmeláda
moučkový cukr na posypání
A jdeme na to:
Tvaroh utřeme s vejci, přidáme mléko, vanilku a zamícháme.
Mouku smícháme se solí a s kypřícím práškem do pečiva a smícháme s tvarohovou směsí. Vznikne nám husté těsto, které jde nabrat lžící.
Mouku smícháme se solí a s kypřícím práškem do pečiva a smícháme s tvarohovou směsí. Vznikne nám husté těsto, které jde nabrat lžící.
Ve vyšší pánvi rozpálíme olej; v tomto případě čím více oleje, tím lépe - ve vyšší vrstvě oleje se koblihy pěkně nafouknou a budou kulaté, v nízké vrstvě oleje to jde taky, ale budou placatější.
Do rozpáleného oleje klademe lžící těsto, usmažíme na obou stranách a poté z oleje vyndáme. Plníme je marmeládou (s pomocí cukrářské zdobičky) a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Okomentovat