Někdo má rád holky, jiný zase vdolky ;)
A nás je holek v domě většina, tak my radši ty vdolky...
Pokud jste si daly nějaké to novoroční předsevzetí o hubnutí, tak dál ve čtení nepokračujte :D
Potřebujeme:
500 g polohrubé mouky
1 sáček sušeného droždí
60 g cukru
cca 200 ml mléka
2 žloutky
60 g tuku
mouka na vyválení
tuk na smažení
marmeláda nebo povidla
200 ml smetany ke šlehání
250 g měkkého tvarohu
nebo 200 g tvrdého tvarohu
2 lžíce moučkového cukru
A takhle na to:
A nás je holek v domě většina, tak my radši ty vdolky...
Pokud jste si daly nějaké to novoroční předsevzetí o hubnutí, tak dál ve čtení nepokračujte :D
Potřebujeme:
500 g polohrubé mouky
1 sáček sušeného droždí
60 g cukru
cca 200 ml mléka
2 žloutky
60 g tuku
mouka na vyválení
tuk na smažení
marmeláda nebo povidla
200 ml smetany ke šlehání
250 g měkkého tvarohu
nebo 200 g tvrdého tvarohu
2 lžíce moučkového cukru
A takhle na to:
Prosátou mouku smícháme s droždím, cukrem, přidáme žloutky, změklý tuk a mléko a vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout.
Když vykyne (trvá to cca hodinu, těsto zdvojnásobí svůj objem), rozválíme těsto na plát silný asi centimetr a půl a vykrájíme kolečka. Ta necháme ještě cca půl hodiny kynout, po vykynutí uděláme koncem silnější vařečky do každého kolečka důlek a touto stranou nahoru je vkládáme do rozpáleného tuku a po obou stranách je osmažíme.
Hotové vdolky namažeme marmeládou nebo povidly, posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem a navrch dáme kopeček oslazené šlehačky.
Já na ně ráda dávám směs šlehačky a měkkého tvarohu - ušleháme smetanu ke šlehání, osladíme a přimícháme tvaroh. Znovu umixujeme a na marmeládu dáme kopeček téhle dobroty. A pokud náhodou zbude, děti to rádi zdlábnou jen tak jako svačinku ;)
Komentáře
Okomentovat