Švédský koláč

Chcete-li dobrý a jednoduchý tvarohový koláč, pak spáchejte toto :)

Dělala jsem ho poprvé a když jsem četla ten recept, byla jsem na pochybách, jestli se to může povést. A povedlo! Rozpis je na klasický velký plech.

Potřebujeme:
3 hrnky polohrubé mouky (250 ml)
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva

3 balíčky tvarohu
3 vejce
1 hrnek cukru
2 hrsti rozinek
citrónová šťáva a kůra
1 hrnek mléka

125 g másla

A takhle na to:
Tvarohy (použila jsem měkké vaničkové, pokud byste použili kostky, budete potřebovat také více mléka) smícháme s vejci, s cukrem, s rozinkami, s citrónem a s mlékem. Vznikne nám řidší tvarohová náplň.

Smícháme mouku s cukrem a s práškem do pečiva. Asi dvě třetiny směsi nasypeme na vyšší vymazaný a vysypaný plech. Po všech stranách směs trochu nahrneme k okrajům plechu.
Na to nalijeme řídkou tvarohovou náplň, rovnoměrně posypeme zbytkem suché směsi a pokryjeme tenkými plátky másla.

Koláč pečeme pomalu, cca na 150°C a krájíme až když úplně vychladne. Dobrou chuť!

Komentáře