Rizolety aneb Smažené palačinky plněné mletým masem

Je to nezdravé :) A celkem pracné, ale stojí to za to, je to super ňamka...

Rozpis na 6 kousků
 
Potřebujeme:
6 ks palačinek z neoslazeného těsta (udělejte podle svého zvyku); já dělám takto:
0,5 l mléka
2 vejce
200 g hladké mouky
těsto je lepší řídké, aby byly palačinky tenoučké a dobře se balily
dělám je většinou, když si děláme sladké palačinky, pak jich udělám víc a pár kousků na rizolety schovám; jinak by mělo stačit uvedené množství surovin na těsto

0,5 kg mletého masa
sůl, česnek, majoránka
1 vejce

strouhanka a vejce na obalení

A takhle na to:
Smícháme těsto na palačinky a usmažíme je. Necháme je vychladnout a mezitím si můžeme připravit maso.
Mleté maso osolíme, přidáme česnek a majoránku, případně jiné koření podle vlastní chuti a smícháme s vajíčkem.
A poté už na jednotlivé palačinky rozetřeme ochucené mleté maso, zabalíme a zabalenou palačinku obalíme v rozšlehaném vajíčku a strouhance.
Při balení založíme palačinku na bocích, aby se mleté maso při obalování a smažení nevysypalo. A dokud ji neosmažíme, pokládáme ji vždy tou stranou, kde je konec palačinky, dolů, aby se nerozbalila - viz. fotky níže.
Pak už zbývá jen zvolna osmažit na pánvi, aby se maso vevnitř pěkně propeklo.
Ideální je podávat se zeleninovým salátem nebo dušeným špenátem. A pro extra velké jedlíky doporučuji brambory na jakýkoliv způsob. 


Komentáře