Je libo voňavý kus masa? :)
Tohle je dobrota! Není to můj nápad, našla jsem to v receptech jednoho hypermarketu...
Potřebujeme:
celého králíka
4 cibule
150 g plnotučné hořčice
mletý pepř
sůl
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
tymián, rozmarýn
125 g přepuštěného másla
trocha másla na zjemnění výpeku
250 ml suchého červeného vína
500 ml zeleninového vývaru
A takhle na to:
Tohle je dobrota! Není to můj nápad, našla jsem to v receptech jednoho hypermarketu...
Potřebujeme:
celého králíka
4 cibule
150 g plnotučné hořčice
mletý pepř
sůl
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
tymián, rozmarýn
125 g přepuštěného másla
trocha másla na zjemnění výpeku
250 ml suchého červeného vína
500 ml zeleninového vývaru
A takhle na to:
Králíka naporcujeme na 6 kusů, opepříme a potřeme silnou vrstvou hořčice. Zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí, novým kořením a jalovcem a přidáme tymián a rozmarýn. Přelijeme přepuštěným máslem a necháme v lednici uležet dva dny (já nechala jen cca 12 hodin - přes noc a taky to stačilo...).
Poté podlijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu, stáhneme plamen a pod pokličkou hodinu dusíme. Maso v průběhu dušení jednou otočíme.
Poté odklopený pekáč dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca hodinu a půl. Během pečení maso obracíme a podléváme.
Maso vyjmeme z pekáče a uchováme v teple. Do výpeku s cibulí přilijeme víno a za stálého míchání krátce povaříme, zjemníme máslem a podle chutí dosolíme. Maso vrátíme do sosu a můžeme podávat.
U receptu doporučovali jako přílohu chlupatý knedlík, my si ho dali klasicky s bramborovým knedlíkem a špenátem :)
Komentáře
Okomentovat