Vepřová pečeně se zázvorem, s červenou řepou a s jablky

Skvělá kombinace na podzim - pěkně zahřeje a má krásnou barvu :)
Samozřejmě jen pro milovníky řepy a zázvoru...

Potřebujeme:
vepřové maso - volbu masa nechávám na vás; záleží jestli chcete jen libové nebo prorostlé; a množství nevím - prostě flák masa, aby bylo na dva až tři dny vařeno ;)
čerstvý zázvor
sůl
dvě větší cibule
dvě středně velké červené řepy
3 - 4 jablka

A takhle na to:
Zázvor nastrouháme, cibuli, řepu a jablka oloupeme a nakrájíme na osminky. 
Maso odblaníme, osolíme, potřeme strouhaným zázvorem.
Do pekáče poklademe cibuli a řepu, navrch položíme maso, podlejeme trochou vody, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 250°C.
Asi půl hodiny před koncem pečení maso odkryjeme, aby získalo pěknou hnědou kůrku, podle potřeby přeléváme výpekem a případně ještě podlijeme vodou.
A čtvrt hodiny před koncem přidáme jablka, vše zamícháme a necháme dopéct.
Délka pečení samozřejmě závisí na tom, jak velký flák masa máme, já pekla dvě hodiny. 
A pak už jen zbývá maso naporcovat a sníst. Dobrou chuť ;)

Komentáře