Možná se to nezdá, ale je to moc dobré a voňavé a hezky to spolu ladí ;)
Potřebujeme (pro 4 osoby):
4 porce ryby - použijte, jakou chcete a máte rádi; já doporučuji pstruha, tresku, lososa nebo tuňáka; u nás vedou pstruzi, protože máme možnost je koupit čerstvé přímo ze sádek
citrón
sůl, pepř
trocha olivového oleje
2 šalotky
1 salátová okurka
2 stroužky česneku
30 g másla
4 lžíce bílého vinného octa
4 lžíce bílého vína
200 ml smetany
sůl
muškátový oříšek
hrst čerstvé pažitky
A takhle na to:
Potřebujeme (pro 4 osoby):
4 porce ryby - použijte, jakou chcete a máte rádi; já doporučuji pstruha, tresku, lososa nebo tuňáka; u nás vedou pstruzi, protože máme možnost je koupit čerstvé přímo ze sádek
citrón
sůl, pepř
trocha olivového oleje
2 šalotky
1 salátová okurka
2 stroužky česneku
30 g másla
4 lžíce bílého vinného octa
4 lžíce bílého vína
200 ml smetany
sůl
muškátový oříšek
hrst čerstvé pažitky
A takhle na to:
Rybu (nejlépe upravenou na filety) pokapeme citrónem, osolíme, opepříme a na troše olivového oleje opečeme po obou stranách ve vyhřáté troubě na 180 - 200°C.
Mezitím, co se ryba peče, nakrájíme nadrobno šalotku, česnek na plátky, okurku oloupeme a nakrájíme na tenká půlkolečka.
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotku a smažíme 5 minut doměkka. Přidáme okurku s česnekem a 5 - 10 minut za občasného míchání restujeme. Přilijeme ocet a víno a asi 5 minut povaříme. Nakonec přidáme smetanu, pažitku a špetku muškátového oříšku, podle chuti osolíme a je hotovo.
Rybu vyndáme z trouby, položíme na nahřáté talíře a přelijeme omáčkou.
Dobrou chuť :)
Komentáře
Okomentovat