Sezóna jahod je dávno pryč, ale na tyhle řezy bohatě postačí kompot ;)
Na těsto potřebujeme:
250 g hrubé mouky
200 g cukru moučka
1/2 prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
4 vejce
1,5 dcl oleje
1,5 dcl mléka
Na krém potřebujeme:
2 malé jahodové kompoty
1 jahodový pudink
200 g cukru moučka
1 máslo
strouhaná čokoláda na posypání
A takhle na to:
Z bílků ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme po částech mléko, olej a mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec lehce vmícháme sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme na 180°C. Uvedené množství surovin stačí na klasický velký plech.
Pudink uvaříme spolu s 400 ml jahodové šťávy z kompotu a necháme vychladnout. Do pudinku zašleháme prosátý cukr, změklé máslo a nakrájené jahody z kompotu. Takto vzniklým krémem namažeme upečené těsto, posypeme strouhanou čokoládou a necháme v lednici ztuhnout.
Komentáře
Okomentovat