Zebrovaná bábovka

Tuhle jsem to někde viděla na internetu - nazývali to "Zebra dort", ale prakticky je to bábovka...
Takže případně můžete použít svůj vlastní bábovkový recept a jen to těsto nakonec navrstvit tak, aby se vám to takhle pěkně naproužkovalo ;)

Potřebujeme:
3 hrnky polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 hrnek cukru
200 g másla
4 vejce
1 hrnek mléka
1 lžička vanilkového extraktu
2 lžíce kakaa
1/4 hrnku mléka
1 lžíce cukru

A takhle na to:
Smícháme kakao s čtvrtkou hrnku mléka a lžící cukru.
V jiné misce utřeme máslo s vejci a cukrem, pak přimícháme mouku s práškem do pečiva, mléko a vanilkový extrakt. Vznikne nám tak světlé těsto. Polovinu těsta nalijeme do kakaové směsi a promícháme.
Vymažeme si kulatou dortovou formu a doprostřed dáme lžíci světlého těsta, na ni lžíci kakaového těsta, poté opět lžíci světlého těsta. A stále to takto střídáme, až naplníme celou formu. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C.

Příště udělám z těsta dvě třetiny světlého a třetinu kakaového a budu střídat dvě lžíce světlého a jednu lžíci tmavého - protože když jsem to upekla podle původního receptu půl světlého a půl tmavého, tak to proužkování v řezu moc nevyniklo... A nebo dávat dvě lžíce světlého a dvě lžíce tmavého, aby ty proužky byly silnější? Pokud vyzkoušíte, dejte vědět, jak jste dopadli. Ale mě to přijde vtipné a líbí se mi to, takže určitě zkusím někdy příště znovu :)


Komentáře