Buřty na pivu

Tohle je taková nestárnoucí klasika, kterou uřčitě všichni znáte :)
Muž si je vyžádal na večeři, tak mi tady nesmí chybět...

Potřebujeme:
6 - 8 kvalitních špekáčků nebo silných párků
2 cibule
sklenice dlouhých feferonů 
300 ml tmavého piva
300 g pasírovaných rajčat (lze použít i kečup, nebo zeleninové ochucené kečupové omáčky, ale já z toho vařím nerada, proto používám pasírovaná rajčata)
libovolně podle chuti můžeme přidat jakoukoliv zeleninu - čerstvou nebo sterilovanou (často přidávám čerstvé papriky nakrájené na proužky)

A takhle na to:
Cibuli nakrájíme na proužky. Špekáčky nebo párky podélně nařízneme a do každého vložíme feferon a kousek cibule.
Pivo smícháme s pasírovanými rajčaty, do vzniklé omáčky vložíme cibuli, která se nám do špekáčků nevešla a případně další zeleninu. Na to poklademe naplněné špekáčky a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C.

Komentáře