Medovník

Také dost známá věc, ale nedávno jsem dělala na jednu oslavu, tak proč se nepochlubit.
A navíc... Kdo by tohle neměl rád? ;)

Těsto:
1 vejce
150 gramů cukru
50 gramů tuku
1 lžička sody
2 lžíce medu
5 lžic mléka
450 gramů hladké mouky

Krém:
25 gramů Hery nebo másla
350 gramů moučkového cukru
vanilkový cukr
1 žloutek
hustý pudink (ideálně uvařit v půl litru mléka dva vanilkové pudinky)

Suroviny na těsto kromě mouky vaříme 2 minuty. Teplé nalijeme do mouky a zpracujeme těsto (čím teplejší, tím lépe se s tím pracuje).
Vyválíme 4 tenké placky, které přeneseme na vymaštěný a předehřátý plech. Těsto propícháme vidličkou a pečeme do lehkého zhnědnutí.

Po vychladnutí placky promažeme krémem a dáváme na sebe.
Placky jsou po vychladnutí tvrdé, je tedy potřeba nechat ho ideálně dva dny rozležet.



Komentáře